Krulandijvie - De Meaux
Maak een lekkere en gezonde stamppot van Krulandijvie uit eigen tuin.
Lees meerZaai van half juni tot eind juli buiten op zaaibed of in regeltjes. Ca. 3/4 weken later uitplanten, dan wel uitdunnen. Je kunt dan oogsten van augustus - oktober. Krulandijvie wordt vaak als frisee-sla gebruikt in mengsels met radicchio en pluksla. Deze andijvie is speciaal geschikt voor de herfstteelt. Het heeft mooi gekruld blad en een vol geel hart. Het is niet of nauwelijks gevoelig voor doorschieten.
Plantafstand: 30 cm x 30 cm. Er zitten ongeveer 750 zaden per gram in een zakje.
Andijvie bevat veel mineralen en kun je gekookt en rauw eten. Stamppot rauwe andijvie met uitgebakken spekjes en zongedroogde tomaatjes is wel heel bekend en erg lekker. Maar je kunt andijvie ook stomen met bijvoorbeeld een appel. Of maak eens een salade met sla, andijvie en geitenkaas. Ook erg lekker.
Eet andijvie direct na het oogsten. Wil je het toch bewaren, doe dit dan in de koelkast. Het is dan ongeveer twee dagen houdbaar.