• 4 grote winkels
  • Al 100 jaar plant- en tuinkennis
  • Online kerstshop
0
Totaal:  €0,00
Bestellen

Cyclaam

De Cyclaam bloeit van eind augustus tot en met september

8 augustus 2018
Cyclaam
Cyclaam
Algemene informatie
Van wit, roze-paars tot en met rood. Van pasteltinten tot knalkleuren. Van groot tot klein. De Cyclaam is weer helemaal terug van weggeweest: hip en bloeiend in verschillende variaties. Voor iedere smaak een geschikte Cyclaam! En verrassend: de Cyclaam is in de periode juni tot half oktober uniek als het gaat om een kleurrijke plant in de tuin.
De plant komt van oorsprong uit het Middelandse-Zeegebied en is voor het eerst gesignaleerd in de 16e eeuw. Maar ondanks ‘de leeftijd’ van dit plantje, is de Cyclaam weer helemaal van nu met het satijnzachte, hartvormige blad en een mooie tekening van de nerf. Deze opvallende plant is van juni tot half oktober helemaal klaar voor het buitenseizoen en geeft je tuin ook in het najaar kleur!

Kleur en energie
In de loop van de zomer kan de Cyclaam naar buiten. Met een goede verzorging kunnen ze doorbloeien tot aan de eerste vorst: dat betekent dus ook een kleurrijk najaar! Kun je niet kiezen of je ‘m binnen of buiten zet? Doe het dubbelop, want deze stijlvolle plant geeft kleur en energie!

Stylingtips
Sfeermaker
De Cyclaam komt uit het Middellandse – Zeegebied: met een paar mooie potten op het terras of het balkon kun je in no-time een relaxte sfeer creëren. Die zomerse borrel of uitgebreide barbecue wordt zo wel heel gezellig!

Kleurvariatie
Door de uitgesproken kleuren is het leuk om te variëren: wissel bijvoorbeeld een zachtroze Cyclaam af met een knalroze exemplaar: lekker brutaal en vrolijk voor het nazomerterras. Daar krijg je energie van!

Speels met maten
De Cyclaam is verkrijgbaar in diverse hoogtes en formaten. Verschillende maten (met kleine en grote bloemen) in verschillende potten geven een speels effect. Daarnaast kun je met een strak vormgegeven pot en Cyclamen in één kleur ook een heel stijlvol effect bereiken.

Verzorgingstips
Van juni tot half oktober is de Cyclaam klaar voor het buitenseizoen;
Veel licht, maar niet direct in de zon;
Potgrond vochtig houden, maar geen natte voeten!;
Verwen de Cyclaam één keer per maand met een beetje mest;
Uitgebloeide bloemen verwijderen, dan blijft de Cyclaam in bloei tot aan de eerste vorst.
Voorkom grote temperatuurverschillen: eenmaal buiten voelt de Cyclaam zich goed, en wil de plant niet meer naar binnen. Dit geldt ook andersom, dus na aankoop meteen lekker naar buiten!