Gojibes
De Gojibes is een oranje bes met een sappige, zoete smaak en ze zijn erg gezond.
Lees meerGojibessen zijn een rijke bron van vitamines, mineralen, anti-oxidanten en nog meer belangrijke voedingsstoffen. De bes heeft een sappige, zoete smaak. Het biedt talloze gezondheidsvoordelen voor lichaam en geest. Ze groeien in de zon/halfschaduw, maar de volle zon heeft toch de voorkeur voor het beste resultaat. Doordat de plant een diep wortelgestel heeft, kan de plant zeer goed tegen droogte. De Gojibesplant is winterhard en zelfbestuivend.
De Gojibessen kun je verwerken in o.a. jam en smoothies Maar je maakt er ook lekkere sap en thee van. Zelfs gedroogd kun je ze goed eten. Je bewaard ze het beste in de koelkast op een bord. Je kun zo uit de hand opeten. Wel eerst even wassen. Verwijder de steeltjes pas na het wassen, zodat het de smaak behoudt.
Gojibessen bevatten veel vitamine A en C en mineralen. Gojibessen bevatten bècaroteen, hierdoor zijn ze goed voor de gezondheid van je ogen. Ook kunnen gojibessen de vruchtbaarheid ondersteunen.
Snoeien
Snoei de Gojibesplant terug op het houten gedeelte van de struik.
Bemesten
De Gojibes groeit bijna in elke type grond, maar het beste is een goed gedraineerde humusrijke bodem.