Verantwoord ondernemen

Verantwoord ondernemen

Tuinland Groep neemt zijn liefde voor groen zeer serieus

Biologische gewasbeschermingsmiddelen

Wij gebruiken bijvoorbeeld zoveel mogelijk biologische gewasbeschermingsmiddelen. Maar ook ons afval wordt gescheiden, waardoor het meeste gerecycled kan worden.

Eind april 2013 zijn de bestrijdingsmiddelen met neonicotinoïden uit het schap gehaald. Deze middelen zijn zeer schadelijk voor bijen. Bij andere schadelijke middelen wordt vermeld dat ze schadelijk zijn en dat er alternatieven voor het bestrijden van onkruid of ongedierte zijn, zoals dichte bodembedekking, schoffelen of branden en natuurlijke vijanden. 

Duurzaam

Zuinig met energie is een al oud uitgangspunt van ons bedrijf; alle bestaande tuinbouwtechnieken worden waar mogelijk toegepast. De planten bij Tuinland krijgen alleen regenwater, wat met een 'eb en vloedsysteem' spaarzaam wordt gebruikt.

 

Iedereen hoort erbij

Maar wat we het belangrijkste vinden is om veel mensen bij Tuinland Groep te laten meewerken: jongeren met een wajonguitkering, mensen van sociale werkplaatsen, kinderen die moeite hebben met leren en stagiaires van verschillende opleidingen vinden bij Tuinland Groep een plek. Tuinland Compleet in Zwolle doet dat zo uitzonderlijk, dat het in 2009 verkozen is tot 'Beste leerbedrijf van Nederland'!

 

Tuinland ballonnen zijn mileuvriendelijk! 

Speciaal voor onze kleinste bezoekers delen wij ballonnen uit. Onze ballonnen worden gemaakt van het sap van een rubberboom en zijn 100% biologisch afbreekbaar.

De vertering van een natuurlatex ballon duurt even lang als de vertering van een eikenblad.

Onze ballonnen worden gemaakt van het sap van een rubberboom en zijn 100% biologisch afbreekbaar

Er zijn veel artikelen met een duurzame gedachte

Bij Tuinland Groep vinden we het erg belangrijk om mee te denken met de klant om een bewuste keuze te maken. In onze filialen zijn onze medewerkers op de hoogte van ons duurzame assortiment. In onze winkels en in onze online webshop informeren we de klant over het productieproces, herkomst en indien mogelijk over de impact op onze natuurlijke omgeving. Tuinland kan dit niet alleen en is ook afhankelijk van de informatie van leveranciers. Tuinland heeft in elke productcategorie zo een aanbod aan duurzame producten welke continue aan het uitbreiden is.

Kom winkelen bij Tuinland

Kom winkelen bij Tuinland

Zoek een winkel in uw buurt winkels

Veel artikelen met een duurzame gedachte

Edgard Cooper

Wij verkopen ook hondenvoer van het merk Edgard Cooper. Dit merk gebruikt uitsluitend vers vlees dat niet bewerkt, gedroogd of ingevroren is. Het vlees haalt Edgard Cooper zo veel mogelijk van lokale partijen. De verpakkingen worden van 100% afbreekbare en recycleerbare materialen gebruikt en het inkt op de verpakking is op waterbasis.

Metalbirds

Metalbirds ondersteunen de Vogelbescherming. Van elke Metalbird in de tuin of op het balkon gaat een deel van de opbrengst naar de bescherming van vogels. Daarmee ondersteunen Tuinland het werk van Vogelbescherming Nederland. De vogelbescherming heeft als missie om op te komen voor in het wild levende vogels en hun leefgebieden. In Nederland maar ook wereldwijd. Zij doen dit samen met mensen die bescherming van vogels en natuur belangrijk vinden. Zo dragen zij bij aan het behoud van de natuur en aan een leefbare wereld.