• 4 grote winkels
  • Al 100 jaar plant- en tuinkennis
  • Ruime garantie!
0
Totaal:  €0,00
Bestellen
Levertijd webshop 3 werkdagen | Levertijd tuinmeubelen 1 werkdag!

Bemest je gazon!

Jet - Tuinland 6 augustus 2019
Bemest je gazon!
Bemest je gazon!
Het bemesten van je gazon is nodig om het gazon meer weerbaar te maken tegen mos, onkruid, kou en bodeminsecten zoals engerlingen en emelten. Daarnaast kun je lekker blijven maaien, want het gazon zal zijn vitaliteit behouden. Hoe doe je dat?
In onderstaande stappen leggen wij het voor je uit:


Stap 1: Gazon verticuteren
Als de temperaturen gedaald zijn, begin je met het verticuteren van je gazon. Je snijdt zo ondergrondse wortels door. Haal het dode gras daarna van je gazon en gebruik voor het verticuteren van je gazon een verticuteerhark.

Stap 2: Doorzaaien
Nu je al het dode gras uit je gazon hebt verwijderd, is de kans groot dat er kale plekken in het gazon zijn ontstaan. Deze kun je eenvoudig herstellen door je gazon door te zaaien. Om je gazon te herstellen of door te zaaien, is het belangrijk dat het niet te warm is en dat er één of meerdere flinke regenbuien verwacht worden.
Hark de grond los om vervolgens het graszaad te goed te kunnen zaaien. Met bijvoorbeeld Pokon Herstel Graszaad ontkiemt je het graszaad al binnen één week en heb je binnen no time een mooi, groen gazon! Je kunt ook Pokon Kale Plekken Hersteller gebruiken om pleksgewijs kale plekken te herstellen.

Stap 3: Gazon aandrukken en besproeien
Na het doorzaaien strooi je een laagje Pokon Graszaad over het gras. Daarna druk je de grond aan zodat het graszaad goed in contact kan komen met de grond. Het is belangrijk om je gazon de eerste vier weken vochtig te houden door regelmatig en voorzichtig te sproeien. Zo help je de graszaadjes een handje om goed te ontkiemen en snel te groeien. Wacht dus echt totdat het overwegend warme weer voorbij is!

Stap 4: Gazon bemesten
Nu moet het nieuwe graszaad goed gaan groeien, hiervoor heeft het gras voedingstoffen nodig. Om straks te genieten van een sterk en groen gazon, is het dus belangrijk om je gazon te bemesten. Dit doe je bij voorkeur 3 keer per jaar. Wij adviseren je om je droge en dorre gazon direct te voeden na het doorzaaien.

Je bemest je gazon 3 keer per jaar om het gezond en sterk te houden. Je kunt dit het beste doen in het voorjaar, rond de zomer en in het najaar:
  • In het voorjaar: februari/maart/april
  • Rond de zomer: mei/juni/juli
  • In het najaar: september/oktober/november

Gerelateerde producten

Pokon Kale Plekken Hersteller 200gr

Pokon Kale Plekken Hersteller 200gr

Pokon Kale Plekken Hersteller kun je gebruiken om kale plekken in je gazon op te vullen. Zo heb je gauw weer een prachtig groen en egaal gazon.

€6,99