• 4 grote winkels
  • Al 100 jaar plant- en tuinkennis
  • Ruime garantie!
0
Totaal:  €0,00
Bestellen
Levertijd webshop 3 werkdagen | Levertijd tuinmeubelen 1 werkdag!

Kamerplanten voor in de badkamer

Alle badkamerplanten op een rij

Janine 20 mei 2021
Kamerplanten voor in de badkamer
Kamerplanten voor in de badkamer

Op zoek naar badkamerplanten? Wij zetten de top 5 kamerplanten voor in de badkamer voor je op een rij. Niet elke plant is namelijk geschikt voor in de badkamer. Dit komt omdat dit een plek is met veel vocht en weinig licht. Wij zetten hieronder de planten die wel geschikt zijn voor in de badkamer.

Houd er rekening mee dat dit planten dienen te zijn die goed tegen een hoge luchtvochtigheid kunnen. Dit zijn planten zoals varens, maar ook de lepelplant is hier zeer geschikt voor. Met name planten die afkomstig zijn uit het regenwoud, zullen een plekje in de badkamer zeker kunnen waarderen.

Bij het kopen van een badkamerplant is het dus belangrijk dat je de kenmerken van de plant na gaat. Ga voor een plant die tegen luchtvochtigheid kan en weinig zonlicht nodig heeft.
 


Graslelie

De Graslelie

De Graslelie is zeer geschikt als badkamerplant. Deze plant heeft een luchtzuiverende werking en is afkomstig uit Zuid-Afrika. De plant is makkelijk in onderhoud en hoeft maar één keer per week water te krijgen. De Chlorophytum Comosum is kenmerkend aan zijn groene bladeren met gele buitenrand. De plant heeft puntvormige bladeren en staat leuk in een bloempot of hangpot. 

De Vrouwentong

Met de vrouwentong ofwel Sansevieria ga je voor een plant die weinig water nodig heeft. In een badkamer hoef je deze dan ook amper water te geven. Het is een makkelijk te verzorgen plant., die het goed doet op een half schaduwplek of plek in de volle zon. De vrouwentong heeft een luchtzuiverende werking en zorgt ervoor dat de luchtvochtigheid in je badkamer weer op peil komt.


De Calathea

Dan een vrij unieke badkamer plant, namelijk de Calathea Wavestar. Deze plant is uniek door dat zijn bladeren ’s nachts sluiten om vervolgens in de morgen deze weer te openen. De Calathea plant is kenmerkend aan zijn mooie lange smalle bladeren met een uniek, meestal geveerd patroon. De plant heeft een luchtzuiverende werking en zet CO2 in zuurstof om. Dit maakt het een perfecte plant voor in de badkamer.


De Scindapsus

De Scindapsus is een zeer geliefde kamerplant doordat deze maar weinig verzorging nodig heeft. De plant geeft een mooie groene aankleding aan je badkamer. Het is een hangplant die kenmerkend is door zijn grote bladeren met bijzondere tekening. Houd er rekening mee dat de plant giftig kan zijn voor dieren.  Ook leuk voor in een hanging basket.


Graslelie

De Lepelplant

Ook de lepelplant is geschikt als kamerplant voor in de badkamer. Deze plant heeft een luchtzuiverende werking en verbeterd met name de luchtvochtigheid door CO2 om te zetten in zuurstof. De plant doet het goed op een lichte of schaduwrijke plaats. De Spathiphyllum is kenmerkend aan zijn mooie witte bloemen en heeft maar één keer per week flink water nodig. De plant geeft een vrolijk en kleurrijk karakter aan elke sanitaire ruimte.

 

Liever een kunstplant?

In onze webshop vindt je ook een ruim aanbod aan kunstplanten terug. Deze zijn bijna niet van echt te onderscheiden en je hebt er geen omkijken naar.
Wij hopen dat deze top 5 badkamerplanten lijst jou heeft geholpen bij je zoektocht naar het vinden van de juiste kamerplant voor in de badkamer. Mocht je nog vragen hebben, laat dan vooral een reactie achter onder dit artikel. Wij helpen je graag verder.

0 reacties

Reageer

Reageer op dit artikel

Maximaal 1000 tekens
Je reactie is ontvangen. Deze zal op de site getoond worden nadat deze is goedgekeurd door de webmaster.
Het verwerken van je reactie is mislukt, probeer het nogmaals.

Gerelateerde producten