• 4 grote winkels
  • Al 100 jaar plant- en tuinkennis
  • Ruime garantie!
0
Totaal:  €0,00
Bestellen
Levertijd webshop 3 werkdagen | Levertijd tuinmeubelen 1 werkdag!

Tips tegen wespen

Geniet van het buitenleven zonder overlast van wespen.

10 juli 2018
Tips tegen wespen
Tips tegen wespen
In ze zomer is het altijd heerlijk om buiten te eten tijdens en te genieten van de extra lange zomeravonden. Helaas ben je niet de enige die van al die zoetigheid houdt. Wespen komen maar wat graag af op zoetigheid en andere etenswaren. Mooi en nuttig voor in de tuin maar als je er last van hebt geven we je graag een aantal tips waarmee je de wesp kunt weren uit je tuin:

1. Planten als natuurlijk afweersysteem
Gebruik planten die insecten en wespen weren. Planten die je hiervoor kunt gebruiken zijn onder andere: Mint, Citronella, Eucalyptus en Alsem. Verder kun je producten gebruiken als azijn, kruidnagel en ui. Kom langs in de winkel om het gehele assortiment te bekijken en je te laten adviseren door een van onze medewerkers.

2. Afval opruimen
Laat geen afval rondslingeren zoals etensresten, fruit, dierenvoeding en zorg ervoor dat de afvalbak afgesloten is. Zolang ze het niet ruiken blijven ze op afstand:-)

3. DIY projectjes
Zelf doen? Er zijn een aantal oplossingen die je makkelijk zelf kan doen, zoals een opgeblazen papieren zak ophangen. Dit lijkt op een wespennest en zou de wespen moeten afschrikken. Er is ook een variant verkrijgbaar van BSi. Maar ook een halve citroen met een kruidnagel in de open kant gestoken op een schoteltje helpt tegen wespen. Of zet een mengsel van water, azijn, suiker en zout in een bakje op tafel (60 ml azijn, 120 ml water, 4 eetlepels suiker en 1 theelepel zout).

4. Effectief bestrijden
Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om over te gaan tot actieve beschrijding. Gebruik daarvoor een bestrijdingsmiddel zoals een wespenspray of een wespenlokzak. Natuurlijk kun je ook gewoon ouderwets aan de slag met de vliegenmepper:-)  

5. Decoratief en effectief
Een meer natuurlijkere manier van bestrijden is de wespenvanger. Plaats wespenvangers bij je terras voor een decoratief element. We hebben ze in verschillende uitvoeringen verkrijgbaar en ze zijn ook nog eens supervrolijk om te zien! In de wespenvanger kun je een laagje siroop doen en je wespenvanger is onweerstaanbaar geworden voor iedere wesp.

6. Wespennest verwijderen
Een nest verwijderen? Laat dit bij voorkeur doen door een professional en ga niet zelf aan de slag. Er zijn gevallen bekend waarbij 20 steken al dodelijk waren.

Op zoek naar natuurlijke bestrijdingsmiddelen tegen wespen? Probeer ees een wespenspray. Bekijk ons online assoritment of kom langs in een van onze winkels.