Redactie Wonen in de Regio

Creëer een fijne buitenruimte met een mooie en praktische tuinset

Buitenruimte

Creëer een fijne buitenruimte met een mooie en praktische tuinset

Zodra de temperaturen weer oplopen en de dagen langer worden is het tijd om weer na te gaan denken over de inrichting van jouw buitenruimte en terras. Een prachtige tuinset kan natuurlijk niet ontbreken! Een tuinset kan variëren van eenvoudige bistroset tot aan een ruime, luxe loungeset en alles daar tussenin. In deze blog vertellen we je meer over de mogelijkheden, laat je inspireren!

Een ruime keuze

De mogelijkheden wat betreft een tuinset zijn eindeloos. Allereerst is er veel variatie kijkend naar het materiaal: van duurzaam en onderhoudsvriendelijk aluminium, tot aan teakhout en het veelzijdige staal. Daarnaast is er ook veel variatie in vorm. Kies je voor een strakke, rechthoekige tuinset of ga je voor een dynamische en speelse vorm zoals een eggchair? Daarnaast zijn tuinmeubelen beschikbaar in veel verschillende maten, van een 4-persoonsset tot aan een tuinset waar maar liefst 8 personen aan kunnen plaatsnemen. Welke maat je kiest hangt natuurlijk af van de grootte van je tuin en terras. Al met al is er voor ieder wat wils.

Houdt rekening met de beschikbare ruimte

Hierboven hebben we het al kort benoemd: een tuinset is beschikbaar in verschillende maten. Houdt in je tuinontwerp rekening met de beschikbare ruimte. Je wilt natuurlijk niet te krap zitten. Zorg er daarom voor dat er genoeg loopruimte blijft rondom de tuinmeubelen. Heb je een kleine tuin of enkel een balkon? Geen probleem, er zijn tegenwoordig genoeg compacte tuinsets om zo toch een sfeervolle en fijne buitenruimte te creëren.

De aankleding van je tuin

Zodra je een leuke tuinset hebt gekozen komt de volgende stap: de aankleding van je tuin. Laat je creativiteit zijn gang gaan! Heb je een gezellige loungeset? Kleed je loungeset dan aan met prachtige sierkussens. Als laatste kan een parasol of schaduwdoek natuurlijk ook niet ontbreken. Als het erg warm is, wil je lekker in de schaduw kunnen genieten van je tuin. Kies voor een kleur die past bij jouw tuinmeubelen en accessoires.

Je tuinset onderhouden

Je wilt natuurlijk zo lang mogelijk kunnen genieten van je tuinset, het is daarom belangrijk om deze goed te onderhouden. Zo kun je er lange tijd plezier van hebben. Hoe je een tuinset het best kunt onderhouden hangt af van het materiaal. Zo kan een aluminium tuinset eenvoudig worden schoongemaakt met een milde zeeoplossing met groene zeep en warm water. Een houten tuinset zul je regelmatig moeten voorzien van een nieuwe beschermende lak. Ben je niet zo'n ster in schoonmaken? Bescherm je tuinset dan met een beschermhoes. Dat bespaart veel werk en tijd.

Meer lezen over wonen en inrichting?

Wonen in de regio is de kennisbank als het gaat over wooninspiratie. Hier vind je alle informatie om van jouw huis een echt thuis te maken.