Radijs - Gaudry 3
Maak een frisse salade en doe er radijsjes uit eigen tuin doorheen.
Lees meerZaai vanaf half februari tot half maart onder glas, of vanaf half maart tot half augustus in de volle grond. Niet te dicht zaaien, zodat de radijsjes zich goed kunnen ontwikkelen. Oogsten kun je van mei - oktober.
Radijsjes smaken zo veel beter uit eigen tuin. En je hebt snel resultaat na het zaaien. Radijs is erg gezond. Het bevat veel vitamine C voor de weerstand. De smaak van radijs Gaudry is zacht. Het zijn mooie ronde, rode knolletjes met een witte punt.
Plantafstand: 20 cm x 5 cm. Er zitten ongeveer 120 zaden per gram in een zakje.
Je kunt radijs raspen of in plakjes snijden en dan door een verse salade mengen. Of voeg radijs toe ook aan soepen en warme gerechten. Wil je radijs roerbakken, doe dit niet te lang want de smaak vergaat dan. Maar zo een radijsje tussen door eten of op brood is ook heel lekker en gezond.
Bewaar radijs zonder loof ongeveer een week in de koelkast in een plastic zakje met gaatjes. Omdat er veel vocht in radijs zit is het niet lang houdbaar en kun je het niet invriezen.