• 4 grote winkels
  • Al 100 jaar plant- en tuinkennis
  • Ruime garantie!
0
Totaal:  €0,00
Bestellen
.

Top 5 Studentenkamerplanten

Sarah 23 augustus 2018
Top 5 Studentenkamerplanten
Top 5 Studentenkamerplanten
Je bent lekker uitgerust van een welverdiende vakantie en gaat er weer met frisse moed tegenaan.

Op kamers gaan is vaak duur en het drukke studentenleven vraagt vaak om creatieve oplossingen. Naast alle praktische spullen kan je kamer wel wat groen gebruiken zodat jij je snel thuis kunt gaan voelen. Maar wat voor planten zijn geschikt en overleven het drukke en gezellige studentenleven? We helpen je graag een eindje op weg met onze top 5 studentenkamerplanten. Deze planten overleven elk studentenleventje.

Lees verder of bekijk direct al onze (online) kamerplant! > Klik hier!

Deze TOP 5 voldoet in ieder geval aan de belangrijkste criteria:
. Je hoeft ze weinig water te geven.
. Je hoeft er nauwelijks naar om te kijken.
. Ze zijn betaalbaar.
. Ze zijn gemakkelijk te onderhouden.

1.Met Liefde te verwaarlozen
De Peperomia is een ideale plant voor in de studentenkamer. Doordat hij zijn vocht opslaat in zijn stevige bladeren en stengels kun je hem gerust verwaarlozen. Je hoeft hem slechts eens per week water te geven. De plant komt in veel verschillende bonte kleuren voor en met diverse bladeren. Ook leuk: hij is luchtzuiverend! Hij kent vele bijnamen als: dwergpeper, zwanenkroos, krokodillentranen en rattenstaartje.
https://www.bloemenbureauholland.nl/sites/default/files/04-2016-09a.jpg

2.Silent healer
De Aloë Vera plant behoort tot de vetplanten en heeft ook wel iets weg van de cactus. Ze behoren tot de affodilfamilie en komen oorspronkelijk uit Afrika en het Arabisch schiereiland. Volgens verhalen gebruikte de Egyptische koningin Nefertite het sap van de Aloë Vera voor haar schoonheidsbaden. En ook nu vind je nog bestanddelen van de Aloë Vera plant terug in alledaagse schoonheidsproducten als dagcrèmes en lotions. De Aloë Vera is gemakkelijk te onderhouden en heeft weinig water nodig. Ze wordt ook wel ‘waterlelie’ genoemd door het vermogen water op te slaan in de vette bladeren. Het is een sierlijke plant met lange puntige bladeren. Eens in de twee weken water geven is voldoende. Shop direct een leuke hippe bloempot. 
https://www.bloemenbureauholland.nl/sites/default/files/08-2017-08.jpg

3.Scindapsus
Met de Scindapsus vang je twee vliegen in een klap. De hartvormige blaadjes geven de plant een sierlijke uitstraling. De Scindapsus heeft ook wel de bijnaam 'mannenplant' en is gemakkelijk te onderhouden. Het verhaal gaat dat deze plant geluk brengt en de eigenaar veel roem en geld zal bezorgen. Daarnaast zuivert deze plant de lucht. Dit kun jij vast wel gebruiken tijdens je studententijd! Kom langs in onze winkels en laat je verrassen. 

Verzorgingstips
. Lichte standplaats, niet in de zon.
. Hoe lichter het blad, hoe meer behoefte aan licht.
. Knip de ranken af zodra ze te lang worden.
https://www.bloemenbureauholland.nl/sites/default/files/w8.scindapsus2018.8.mid_.jpg

4. Hoe minder water, hoe beter
De cactus kan uiteraard niet ontbreken in dit lijstje. De rhipsalis  is een variant die je waarschijnlijk nog niet vaak voorbij hebt zien komen. De plant stamt af van het cactusgeslacht en behoort tot de stoere planten uit de plantenwereld maar dan zonder stekels! Ze kunnen prima overleven in de dorre woestijn en zijn een soort vermomming van de hangplant. Als de rhipsalis kan overleven in de woestijn moet dat in je studentenkamer wel goed komen! Zet hem bij voorkeur op een lichte plaats op de vensterbank. Bij Tuinland vind je een rijk assortiment om jouw kamer mee op te pimpen. Ze vormen een stoere eye catcher in jouw kamer!

Verzorgingstips
. Hang de rhipsalis op een zonnige plaats.
. Laat de kluit eens per week een beetje indrogen.
. Knip de ranken bij zodra ze te lang worden.
https://www.bloemenbureauholland.nl/sites/default/files/w11.rhipsalis.2018.10.jpg

5.Scherpe vrouwentong
De sansevieria is vernoemd naar de ‘scherpe vrouwentong’ door de stekelige punt aan het uiteinde van het blad. Ze is een ideale slaapkamerplant voor in je studentenkamer en houdt de luchtvochtigheid in je kamer op peil waardoor er voldoende zuurstof is. Ga dus gerust een avondje op stap en je zult geen last hebben van een droge keel. De sansevieria is overigens niet zo dorstig als ze doet vermoeden. Geef haar liever te weinig water dan te veel.
https://www.bloemenbureauholland.nl/sites/default/files/08.sanseveria.5.jpg

Klaar voor de start?
Heb jij de studieboeken in huis en is je kamer gefixt? Kom dan langs bij Tuinland en laat je verrassen met onze collectie studentenkamerplanten! Onze medewerkers helpen je graag verder. Waan je in het groen en creëer je eigen urban jungle!

>> Bekijk al onze (online) kamerplanten!

*In de winkel een nog grotere collectie!

De afbeeldingen van hierboven zijn afkomstig van Bloemenbureau Holland.

Gerelateerde producten