Snoeigereedschap

Buxusscharen

Buxusscharen

2 producten

Filteren
Van hoog naar laag sorteren
Verkrijgbaar in de winkel
Buxusschaar
Gardena Buxusschaar
  • Breedte (cm) 20
  • Lengte (cm) 47,5
€ 35,95
Bekijk product
Verkrijgbaar in de winkel
Buxusschaar op Accu - PW 30 B
  • Breedte (cm) 11
  • Lengte (cm) 41
€ 79,95
Bekijk product

Wat is een buxusschaar?

Een buxusschaar is een speciaal soort schaar dat wordt gebruikt voor het knippen van buxus, een veelgebruikte haagplant. Deze scharen zijn ontworpen met een scherpe snede en een korte afstand tussen de bladen om snijvlakken te vermijden die te dik zijn en de bladeren beschadigen. Hierdoor is de buxusschaar geschikt voor het nauwkeurig en precieze knippen van de buxus, zodat de haag er gezond en netjes uitziet.

Wat zijn de verschillende soorten buxusscharen?

Er zijn verschillende soorten buxusscharen verkrijgbaar op de markt, elk met specifieke kenmerken en eigenschappen. Hieronder staan enkele van de meest voorkomende soorten:

Handmatige buxusschaar: dit is de meest basale en eenvoudige soort buxusschaar, die wordt aangedreven door handkracht.
Elektrische buxusschaar: deze schaar is uitgerust met een elektrische motor en is een efficiëntere optie voor het knippen van grote hoeveelheden buxus.
Accu-buxusschaar: een draadloze optie die werkt op een oplaadbare batterij en biedt dezelfde voordelen als de elektrische buxusschaar, maar zonder de beperkingen van een snoer.
Telescoop-buxusschaar: deze schaar is voorzien van een telescoopsteel, waardoor de gebruiker makkelijk bij moeilijk bereikbare plaatsen kan komen.
De keuze voor een bepaalde soort buxusschaar hangt af van de specifieke behoeften en de grootte van de buxushaag.