Een groot wandkleed aan de muur

wandkleed

Een groot wandkleed aan de muur

Bij Tuinland zijn we gek op grote wandkleden. Een kale muur kun je namelijk aankleden met de mooiste muurdecoraties, zoals een wandkleed. We vertellen je er graag meer over. Een wandkleed groot genoeg om die kale muur aan te kleden, wie wil dat nou niet?

Waar moet je op letten als je een groot wandkleed gaat kopen? En hoe hang je een wandkleed eigenlijk op? In dit artikel bespreken we alles omtrent dit interieur item en helpen wij je bij je zoektocht naar het vinden van het juiste wandkleed. Ga jij voor een statement kleed of juist een rustig wandkleed?

Een statement

Een wandkleed moet groot genoeg zijn om een statement te maken, wij kunnen je hier mee helpen! Waar hang je het wandkleed? In de kale gang of overloop kan een wandkleed zorgen voor wat warmte en gezelligheid. In de woonkamer kan je wandkleed juist een echte eyecatcher worden door hem bijvoorbeeld boven de bank te hangen. Hoe groter het wandkleed, hoe beter! Je kan ook een statement maken met het design van de wandkleden.

Waarom een groot wandkleed kopen?

Een groot wandkleed zorgt niet alleen voor aankleding van de ruimte. Een wanddoek werkt ook geluiddempend. Ideaal dus voor een gehorig huis! Hoe dikker het kleed, hoe minder geluid je hoort.

Maar over het algemeen nemen mensen toch een kleed aan de muur voor de uitstraling die het geeft. Met een groot wandkleed kan je combineren met materialen en kleuren. Zo geef je een hele nieuwe vibe aan je interieur!  

Welke kleur wandkleed?

Kies je voor een neutrale kleur of juist voor een wandkleed met felle kleuren? Ga je voor een wandkleed zwart wit of juist eentje vol kleur. Dat ligt er helemaal aan wat voor stijl je hebt in huis.


Voor rust in huis, kies je voor een wandkleed met neutrale kleuren. Wil je een echte  in huis, kies dan voor opvallende kleuren en prints. Bij Tuinland verkopen wij wandkleden met verschillende designs, zodat er altijd wel één voor jou bij zit.

Hoe wandkleden ophangen?

Er zijn verschillende manieren om een wandkleed op te hangen. Onze wandkleden worden geleverd met twee spreidstokken en twee haken. Je kan een stuk touw om de meegeleverde haken bevestigen en dan het midden om een spijker of haak in de muur hangen.


Je kan er ook voor kiezen om twee oogschroeven in het plafond of de muur te bevestigen en deze dan weer aan de haken aan het doek te bevestigen. Zo zorg je ervoor dat het doek iets van de muur af hangt en dit wat meer diepte heeft. Je kan een groot wandkleed ook goed combineren met andere wanddecoratie. 

Wandkleed kopen bij Tuinland

Bij onze Tuinland vestigingen heb je veel keuze uit verschillende wanddoeken. Je kunt kiezen uit verschillende maten en kleuren, maar ook uit verschillende stijlen. Ga je voor een stilleven of juist voor een portret, voor kleur of juist voor zwart wit. Bij Tuinland hebben we het allemaal! Bekijk hier onze wandkleden.

Delen: