Kiwi 'Jenny' - Zelfbestuivend
Aan de zelfbestuivende Actinidia chinensis Jenny komen lekkere, kleine kiwi's.
Lees meerDeze kiwi Jenny is ontstaan uit een kruising met 'Atlas' als vader en 'Hayward' als moeder. Er komen lekkere, kleine kiwi's aan deze plant. De kiwiplant is zelfbestuivend. Zet de plant op een zonnig plekje of op een halfschaduw plekje.
Onrijpe kiwi's kun je het beste op een fruitschaal bewaren, zodat ze kunnen bijrijpen. Rijpe kiwi's zijn enkele dagen houdbaar in de koelkast of op de fruitschaal. Onrijpe kiwi's kun je ongeveer één tot drie weken in de koelkast bewaren. Leg je onrijpe kiwi's in een papieren zak samen met ander fruit, dan rijpen ze sneller. Een kiwi kun je doormidden snijden en met een lepel leeg eten of gewoon schillen en in stukjes snijden.
Naast dat kiwi’s heerlijk zijn, zijn ze ook enorm gezond. Kiwi’s zijn rijk aan vitamine C, B en E. Het eten van een kiwi draagt bij aan een goede weerstand. Ze zijn rijk aan vezels en bevatten zelfs meer vitamine C dan drie citroenen bij elkaar. Naast dat kiwi’s vitaminerijk zijn bevatten ze ook veel antioxidanten die je lichaam weer beschermen tegen schadelijke stoffen.
Snoeien
Je kunt het beste in januari snoeien. Niet later, omdat er dan kans is op wondvocht. In april - juli kun je de lange 1-jarige scheuten geleidelijk terugsnoeien tot ca. 15 cm voorbij de laatste vrucht.
Bemesten
Het beste is een iets zure, luchtige bodem. Geef tijdens het groeiseizoen regelmatig een grote hoeveelheid goed verteerde compost.