Winter Tijm - Organic Seeds (Bio)
Tijm is onmisbaar in je kruidentuin want dit kruid is erg populair in de keuken.
Lees meerTijm is een groenblijvende halfheester. Het trekt bijen en insecten aan en houdt luizen op afstand. Alle soorten Tijm zijn eetbaar, maar gewone tijm wordt het meest gebruikt in de keuken. De kleine blaadjes en jonge takjes worden bijvoorbeeld gebruikt voor garnering bij vlees. Maar met Basilicum en Oregano is het heerlijk in een Italiaans gerecht. Ook lekker in soepen en sauzen. En het wordt gebruikt in een 'Bouquet Garni'. Tijm kun je prima drogen.
Buzzy® Organic Seeds zijn 100% biologische zaden.
Tijm is een meerjarig kruid. Zaai in maart - april in een zaaibak of april - juni buiten op een zaaibed. Na één keer verspenen ga je het uitplanten. Pluk in de zomer de bladeren, wanneer Tijm in bloei staat.
Zaaien:
- Binnen: maart - april
- Buiten: april - juni
Oogsten:
- Juli - september
