Roze Tafel Druif 'Katharina'
De Katharina is een roze tafeldruif met stevig vruchtvlees en een goede smaak.
Lees meerVitis vinifera Katharina is een roze tafeldruif druif die lange losse trossen met ovale druiven krijgt. Voor de mooie kleuring van de druif heeft deze een warme standplaats nodig. Ook geschikt voor in een kas. De nieuwe scheuten hebben in de zomer een mooie sierwaarde vanwege hun rode kleur. Het is een zelfbestuivende druif. De Katharina bloeit in mei en je kunt de druiven in september/oktober plukken. De plant wordt ca. 2 m hoog. Zet deze druivenplant op een zonnig plekje.
Druiven bewaar je het beste in de koelkast voor ongeveer zeven dagen. Op een fruitschaal zijn druiven ongeveer drie dagen houdbaar. Als druiven aan de tros blijven zitten en niet in aanraking komen met vocht kun je ze langer bewaren. Was druiven met lauw water en laat ze uitlekken in een vergiet. De pitten kun je gewoon eten.
Druiven staan wel bekend als een suikerbommetje, toch heeft het eten van druiven ook wat voordelen. Druiven zijn bijvoorbeeld wel heel rijk aan kalium, dit is goed voor het in balans houden van de bloeddruk. Ook bevatten druiven veel voedingsvezels. Ze bevatten veel antioxidanten.
Snoeien
Snoei in juni. Zo zorg je ervoor dat de plant niet verwilderen kan en houd je plant mooi open. Krenten is niet nodig.
Bemesten
In de winter kun je het beste bemesten. Hoe groter de plant, des te meer kalk deze nodig heeft. Zijn de druiven iets zuur, geef dan de winter erop meer kalk voor zoetere vruchten.