Bieslook
Allium schoenoprasum (Bieslook) is een meerjarig kruid wat in veel gerechten past.
Lees meerBieslook heeft holle, groene en gladde blaadjes met een heerlijke look smaak. De plant sterft af maar blijft onder de grond gewoon leven. In het vroege voorjaar komt de plant dan gewoon weer op. Je kunt zelfs de wortels eten, alleen kan dit wel ten koste van de plant gaan.
Lekker in de volgende gerechten:
Blad: Sauzen, aardappelgerechten, roomkaas, kwark, broodbeleg of als garnering bij aioli.
De bloemknopjes zijn lekker en gezond als garnering of in de salade. Bieslook vers toepassen om het hoge gehalte aan vitaminen C te behouden.
Verzorging:
Planten op een zonnige plek of in de halfschaduw. Voldoende water en voeding geven in het groeiseizoen. Is je plant lelijk geworden, knip deze dan tot de grond terug zodat ze fris weer kan uitlopen.
Gebruik:
Loof, bloemknop, bloem en wortel.