Blauwe Druif 'Muscat Blue'
De Muscat Blue heeft een lekkere muskaatsmaak en is een goede blauwe tafel- en wijndruif.
Lees meerVitis vinifera Muscat Blue is een zeer goede blauwe tafel- en wijndruif. Is weinig gevoelig voor meeldauw en botrytis. Het is een zelfbestuivende druif. De Muscat Blue bloeit in mei en je kunt de druiven in september plukken. De plant wordt ca. 2 m hoog. Zet deze druivenplant op een zonnig plekje of in halfschaduw.
Druiven bewaar je het beste in de koelkast voor ongeveer zeven dagen. Op een fruitschaal zijn druiven ongeveer drie dagen houdbaar. Als druiven aan de tros blijven zitten en niet in aanraking komen met vocht kun je ze langer bewaren. Was druiven met lauw water en laat ze uitlekken in een vergiet. De pitten kun je gewoon eten.
Druiven staan wel bekend als een suikerbommetje, toch heeft het eten van druiven ook wat voordelen. Druiven zijn bijvoorbeeld wel heel rijk aan kalium, dit is goed voor het in balans houden van de bloeddruk. Ook bevatten druiven veel voedingsvezels. Ze bevatten veel antioxidanten.
Snoeien
Snoei in juni. Zo zorg je ervoor dat de plant niet verwilderen kan en houd je plant mooi open.
Bemesten
In de winter kun je het beste bemesten. Hoe groter de plant, des te meer kalk deze nodig heeft. Zijn de druiven wat zuur, geef dan in de winter erop meer kalk voor zoetere vruchten.