Eikenbladsla BIO - Rood
De naam van Eikenbladsla zegt het al: de bladeren lijken op een eikenblad.
Lees meerEikenbladsla is zacht, smaakt mals en iets nootachtig. Vaak wordt deze sla verkocht in zakken gemengde salade, omdat het blad er mooi en kleurrijk uitziet. Sla kun je in iedere grondsoort telen. Zelfs in potten of bakken kun je sla telen. Als je sla vroeg buiten of laat buiten zet, dek ze dan af met vliesdoek bij langdurige kou. Plant de plantjes niet te diep, het kluitje zet je voor 2/3 in de grond. Geef af en toe organische meststoffen, deze voeding gaat langer mee en komt langzamer vrij. Oogst regelmatig de buitenste bladeren. De sla groeit dan vanuit het hart verder. Je kunt sla het beste buiten de koelkast bewaren op een koele plek, maar niet naast fruit.
- Plantperiode: maart - augustus
- Plantafstand: 30 cm x 30 cm
- Oogsten: mei - oktober
Sla eet je meestal rauw, lekker als salade met komkommer, tomaat en radijs. Maar ook lekker met tonijn, ui en een eitje. Breng sla op smaak met olie, kruiden en azijn. Sla is een caloriearme groente met veel vitamine C.