Pluksla - Red Salad Bowl (Bio)
Pluksla Red Salad Bowl wordt ook wel eikenbladsla genoemd en heeft zacht, gekruld blad.
Lees meerZaai in maart-eind augustus in de volle grond in regels. Niet te dicht bij elkaar zaaien, eventueel iets uitdunnen. Laat het hart van de plant intact, om opnieuw te kunnen oogsten. Zeer geschikt om gerechten mee te garneren.
Je ziet steeds meer pluksla in allerlei vormen. Deze sla heeft zachte, gekrulde bladeren met een zoete smaak. Het wordt ook wel eikenbladsla genoemd. Hoe kouder het wordt, hoe roder het blad wordt. Sla is een caloriearme groente maar er zit wel vitamine A en C, kalium en fosfor in. Ook bevat sla antioxidanten.
Bewaar sla een week in de koelkast of 1-2 dagen op een koele plek buiten de koelkast. Sla moet kunnen ademen.
Maak een heerlijke salade van sla met bijvoorbeeld radijsjes, tomaten en een gekookt eitje. Maar ook lekker op een broodje met bijvoorbeeld kaas en tomaat. Of een broodje met sla, brie, walnoten en honing. Ook zeer geschikt om mee te garneren.
Buzzy® Organic Seeds zijn 100% biologische zaden.